To kachingle this site, install the KachingleX Browser Extension.

Wikipedia - слободната енциклопедија


About

Википедија е онлајн енциклопедија со слободна содржина отворена за читање и менување. Таа има изданија во 187 различни јазици спонзорирани од страна на непрофитната Фондација Викимедија. Информациите поврзани со традиционални енциклопедиски теми стојат напоредно со теми од алманаси, газети и актуелни настани. Целта на Википедија е да создаде „свет во којшто секој поединец има слободен пристап до сумата на севкупното човечко знаење.“ Википедија е едно од најпопуларните референтни места на Мрежата, примајќи околу 50 милиони погодоци на ден.

First kachingled on:
Dec 20, 2011

Photo Credit:
DESCRIPTION FROM: http://mk.wikipedia.org/wiki/wikipedia

LOGO IMAGE: by Kachingle


Medallion


Support Wikipedia - слободната енциклопедија now!

Support Wikipedia - слободната енциклопедија with Kachingle, a one-click way to support your favorite digital stuff! Be a part of the movement for open and free information for all, supported by people who care, people like you!

Sign up now!
anonymous avatar

Anonymous

1 visit, last Apr 06, 2012
13 payments totalling $0.13
Kachingler since Mar 07, 2011

avatar

2 visits, last Feb 14, 2012
2 payments totalling $0.05
Kachingler since Feb 14, 2011

avatar

1 visit, last Dec 20, 2011
1 payment totalling $0.05
Kachingler since Jun 06, 2011